.La teva bicicleta aparcada i seguraImage Alt Text

Que és Bicibox?


Bicibox és una xarxa pública d’aparcaments gratuïts i segurs per a bicicletes i patinets que es troba distribuïda pels diferents municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.

El nostre objectiu és fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà per a la mobilitat quotidiana i complementar altres serveis de transport públic fomentant la intermodalitat.

Els aparcaments Bicibox ofereixen un espai protegit per la seva bicicleta o patinet durant un període màxim de 48h entre setmana i 72h els caps de setmana.

 

Afectacions del servei


+ de   11000
 
+ de   155
+ de   10
+ de   1700

Alta a l'abonament Bicibox


1. Crea un usuari 

A través del formulari de registre de la web o des de l'oficina d'atenció a l'usuari, crea un nou usuari i accepta les condicions del servei. 

2. Dóna't d'alta amb les dades de la teva bicicleta, patinet o VMP 

El servei Bicibox disposa d’una assegurança per a la bicicleta, patinet o VMP que cobreix el risc de robatori, incendi o altres danys mentre estigui estacionat a mòduls Bicibox. 

3. Rep la targeta Bicibox i activa-la

Un cop validada la bicicleta, t'enviarem la targeta. Quan la rebis, accedeix a l'àrea interna amb el teu nom d'usuari i contrasenya i activa-la.

4. Aparca la teva bicicleta o patinet en els mòduls Bicibox

Quan la targeta està activa, ja pots utilitzar els mòduls Bicibox. Per afavorir la rotació, l'estacionament màxim és de 48 hores consecutives els dies laborables i 72 hores consecutives els caps de setmana.

Tingueu a mà les dades de la vostra bicicleta o patinet i la targeta bancària


Us recomanem que abans de tramitar l'alta, us assegureu que teniu totes les dades necessàries. Tot i que l'alta al servei Bicibox és gratuïta, es farà una simulació de pagament de 0,00 € a través de la passarel·la de l'entitat bancària. Futurament s'utilitzaran les seves dades per qualsevol càrrec que generi el seu ús al servei Bicibox (pot consultar les tarifes.)

Per registrar la vostra bicicleta o patinet, és obligatori omplir tots els camps següents:

 •   Any de compra: Any real de compra de la bicicleta o patinet.
 •   Primera o segona mà: Indicar si és de primera mà o no.
 •   Fabricant i model: Anotar Fabricant i Model
 •   Color: Anotar Color o Colors de la bicicleta o patinet.
 •   Descripció: Introduir una descripció ben detallada de la bicicleta o patinet.
 •   Preu de compra: Preu de la compra més els accessoris que siguin fixes (com per exemple un seient nou, el porta bidó, ...)
 •   Fotografia (jpg): Fotografia real de la bicicleta o patinet amb un pes no superior a 1 Megabyte. (No s'accepten fotos de catàleg)
 •   Recomanable documents acreditatius: Factura, tiquet de compra, ...
 •   El número de bastidor de la bicicleta o patinet: Normalment es troba gravat a l'eix pedalier de la bicicleta, també en alguns models es pot trobar a la part frontal gravada en el manillar. En models molt antics no hi ha número de bastidor, recomanem posar que no en té.
 
Registra't i dona't d'alta

Ja ets usuari? Inicia sessió

Per registrar-se amb un patinet, omplir el formulari com en el cas d'una bicicleta

 

Com funciona?


L’usuari haurà d’obrir la porta, introduir o recollir la bicicleta i tancar novament la porta assegurant-se del seu correcte tancament. L’ús de l’aparcament es realitzarà exclusivament amb la seva targeta personal i amb les bicicletes registrades per l’usuari. Cada estació disposa d’un terminal on l’usuari s’identifica amb la seva targeta Bicibox o eBicibox i realitza les operacions de forma senzilla i ràpida.

Aparcar la bicicleta
Tancar la porta
Retirar la bicicleta
Recollir un objecte
 

Recomanacions per un bon ús d’una bicicleta


Tant si utilitzes la bicicleta per als teus desplaçaments quotidians com en el teu temps lliure, fes-ne un ús responsable. Busca informació sobre les normatives municipals i sigues respectuós amb la resta d’usuaris. Aquí tens un decàleg de bones pràctiques:

 • Circula sempre amb la màxima atenció i respecte a la resta d’usuaris de la via: la bicicleta és un vehicle i per tant ha de respectar les normes de circulació i convivència.
 • Fes servir els carrils bici, els carrers de les zones 30 o la calçada. No utilitzis les voreres per circular. Si has d’anar per zones de vianants, recorda que els vianants sempre tenen prioritat i extrema la precaució. Si cal, atura’t i baixa de la bicicleta.
 • Si circules per la calçada, fes-ho sempre pel carril més proper a la vorera (sempre que no sigui carril bus). Fes-te veure amb roba clara, elements reflectants i llums.
 • Planifica els teus desplaçaments quotidians (a la feina, a l’institut, al mercat...) per fer-los amb la bicicleta: coneix la xarxa de carrils bici i troba l’itinerari més segur.
 • Recorda que pots combinar l’ús de la bicicleta amb l’ús del transport públic.
 • Porta una bicicleta en bon estat, amb llums i timbre, de mida i pes que s’adaptin a la teva persona, capacitat física i habilitat.
 • Per a la teva seguretat utilitza el casc (sempre si tens menys de 16 anys o en itineraris interurbans). Si et poses una pinça al turmell, evitaràs enganxar-te els pantalons amb la cadena i el plat.
 • No transportis càrregues. Si ho has de fer, que sigui en cistells fixos o remolcs homologats, i assegura bé els objectes.
 • Per aparcar la bicicleta fes servir els estacionaments habilitats com el Bicibox. No la lliguis als arbres ni al mobiliari urbà destinat a altres funcions.
 • Contracta una assegurança de responsabilitat civil i registra la bicicleta.

Bicibox vol que gaudeixis anant amb bicicleta, però sempre amb la màxima seguretat.


Tarifes per excés d'ús


Donat l'augment de demanda del servei Bicibox, s'han activat unes tarifes per fomentar el compliment de les normes d'ús i, en especial, el respecte als temps màxims d'estacionament.

Un cop superades les 72 hores en horari laboral i 96 hores en horari de cap de setmana o festiu, es procedirà a la retirada de la bicicleta. Especialment si aquesta dificulta el normal funcionament del servei.

1.- Tarifes per excés d'ús:

 Els dies laborables.

Concepte

Períodes seguits d'aparcament

Preu €/hora  

Preu per recàrrec per hora addicional entre les 00:00 i les 48:00h GRATIS

Preu per recàrrec per hora addicional

entre les 48:01 i les 60:00h

0 €

Preu per recàrrec per hora addicional

entre les 60:01 i les 72:00h

0 €

 Cap de setmana i festius.

Concepte

Períodes seguits d'aparcament

Preu €/hora 

Preu per recàrrec per hora addicional

entre les 00:00 i les 72:00h

GRATIS

Preu per recàrrec per hora addicional

entre les 72:01 i les 84:00h

0 €

Preu per recàrrec per hora addicional

entre les 84:01 i les 96:00h

0 €

Un cop superades les 72 hores en horari laboral i 96 hores en horari de cap de setmana o festiu, es procedirà a la retirada de la bicicleta. Especialment si aquesta dificulta el normal funcionament del servei. 

2.- Tarifa de retirada
En cas de retirada d'una bicicleta per excés d'ús, quan dificulta el normal funcionament del servei, s'aplicarà una tarifa de retirada de 20 €.

3.- Tarifa d'emmagatzematge
En cas d'emmagatzematge de la bicicleta: 5 €/dia.

4.- Tarifa d'emissió d'una nova targeta
En cas d'emissió d'una nova targeta per causes alienes al gestor del servei Bicibox (pèrdua, robatori, trencament, etc.) s'aplicarà una tarifa de  5 € per targeta.

 

Veure ordenança fiscal

Normes d'utilització

L’estacionament es realitza de forma molt senzilla. Tant per realitzar l’estacionament d’una bicicleta, com per recollir-la, l’usuari només cal que s’identifiqui al terminal de l’estació mitjançant la targeta personal Bicibox.

L’usuari haurà d’obrir la porta, introduir o recollir la bicicleta i tancar novament la porta assegurant-se del seu correcte tancament. L’ús de l’aparcament es realitzarà exclusivament amb la seva targeta personal i amb les bicicletes registrades per l’usuari.

Descarregar condicions d'ús

Cobertura de l'assegurança

D’acord amb el Reglament i el Contracte d’accés i utilització vigents, el servei Bicibox disposa d’una assegurança que cobreix el risc de robatori, incendi o altres danys soferts per les bicicletes mentre estiguin estacionades als mòduls.

Cobertura de l'assegurança

Autorització de menors

Per aquells menors d'edat entre 14 i 18 anys, cal omplir les dades de contacte del pare, mare o tutor en el formulari d'alta i enviar per correu electrònic l'autorització de menors degudament omplerta i signada a l'adreça info@bicibox.cat

Autorització de menors

Reglament

Descarrega't el reglament de l'abonament Bicibox mitjançant el següent enllaç:

Reglament

 

Preguntes freqüents


Com puc donar-me d'alta del servei?

Les persones majors de 18 anys podeu fer-ho en aquesta mateixa web. Per poder-vos donar d’alta al Servei Bicibox, cal registrar-se a la Web AMB-BICIBOX, un cop us heu registrat al portal, podeu accedir al formulari d’alta i registrar-vos, o si ho preferiu, us ajudarem a fer-ho a la nostra Oficina d'Atenció a l'Usuari situada en Passeig dels Ferrocarrils Catalans 142-144, a Cornellà de Llobregat, en horari de 10.00 a 13.00 hores de dilluns a divendres i dimecres de 15.00 a 17.00 hores. 

Recordem que les altes dels menors amb edats compreses entre els 14 i els 18 anys, poden tramitar l’alta per la pàgina Web o bé, a la nostra Oficina d'Atenció a l'Usuari.

Si l’alta per al menor d’edat la tramiteu per la pàgina Web, cal omplir les dades de contacte del pare, mare o tutor en el formulari d'alta i enviar per correu electrònic a l'adreça info@bicibox.cat la següent documentació: autorització de menors degudament emplenada i signada,  fotocòpia dels DNI del pare, mare o tutor/a legal que autoritza i del menor d’edat, i  fotocòpia del llibre de família (pàgina on apareix el menor d’edat i la pàgina on apareixen els pares).

Si l’alta per al menor d’edat es realitza de manera presencial, el menor haurà d'anar acompanyat del pare, mare o tutor/a legal i portar l'autorització de menors degudament emplenada i signada,  la fotocòpia dels DNI del pare, mare o tutor legal que autoritza i del menor d’edat, i la fotocòpia del llibre de família (pàgina on apareix el menor d’edat i la pàgina on apareixen els pares).

Podreu descarregar-vos la còpia d’aquest document clicant a l'enllaç  (autorització menors).

He oblidat un objecte a l'interior del box amb la bici estacionada, que puc fer?

En el cas, de què una vegada aparcada la bicicleta necessiteu obrir la porta per recollir algun objecte i voleu mantenir la bici aparcada, no és necessari retirar la bicicleta del box. 
Premeu el botó blau "Retirar objecte" podrà tenir accés a l'interior del box per recollir l'objecte desat mantenint l'aparcament de la seva bicicleta dintre del box. Recordi que després ha de comprovar que la porta queda ben tancada físicament.
Una vegada comprovi que la porta està ben tancada, recordi que ha de passar de nou la targeta pel lector amb el fi de confirmar que l'aparcament s'ha realitzat de manera correcta i evitar que la seva bicicleta quedi desprotegida.

En quin moment finalitza l’estacionament?

L’estacionament és vigent fins a la recollida de la bicicleta i el correcte tancament de la porta.

Recordi que ha de comprovar que la porta queda ben tancada físicament.
Una vegada comprovi que la porta està ben tancada, recordi que ha de passar de nou la targeta pel lector amb el fi de confirmar i verificar que la retirada s'ha realitzat de manera correcta, ja que en el cas de no fer-ho i que la retirada no quedi registrada correctament, es generaran càrrecs per excés d'ús.

Què puc fer si he perdut la targeta?

Accedeixi a l'àrea interna del web amb el seu nom d'usuari i contrasenya. Mitjançant l'apartat “Targeta Bicibox” de la secció "Abonament Bicibox", podrà comunicar la pèrdua o robatori de la seva targeta d’usuari.

Un cop comunicada la pèrdua o robatori,  haureu de  sol•licitar un duplicat de la targeta  prement el botó "Sol•licitar un duplicat".
Aquest procés és irreversible i en cas de recuperar la targeta, aquesta no tindrà validesa, només servirà la targeta nova.

Puc utilitzar la targeta immediatament quan arribi al meu domicili?

Abans d'utilitzar la targeta cal que l'activi a través del web de Bicibox. Entrant amb el seu nom d'usuari i contrasenya a l'àrea interna podrà introduir la numeració de la targeta per activar-la.

El servei Bicibox disposa d'algun tipus d'assegurança?

El sistema disposa d'una assegurança per respondre dels possibles robatoris que puguin succeir en l'ús del servei, sempre que l'usuari en faci un correcte ús del servei.
L'assegurança aplicarà un 10% aproximat de depreciació per cada any complet o fracció sobre el valor de compra de la bicicleta.

Què puc fer si no es pot estacionar a l’aparcament assignat?

Una vegada que el sistema us ha assignat un aparcament, i aquest sigui inaccessible, necessiti manteniment o desitgeu utilitzar un altre aparcament diferent del que us ha assignat, cal que premeu el botó de cancel·lar, retireu la targeta del lector i la torneu-la a passar, immediatament us assignarà un altre aparcament.
Si el sistema us ha assignat un aparcament, i heu confirmat l'aparcament, però per qualsevol motiu desitgeu utilitzar un altre aparcament diferent, cal que realitzeu les operacions habituals simulant l’estacionament (obrir i tancar porta) i simulant la recollida (tornar a obrir i tancar porta encara que no s'hagi guardat la bicicleta dintre). La següent vegada que torneu a sol•licitar estacionament us assignaran un aparcament diferent.

Exemple: En passar la targeta us assigna el Box 5.
1. Si no desitgeu aquest aparcament, cal que obriu i tanqueu la porta (en aquests moments el sistema considerarà que teniu un estacionament en curs).
2. Un cop tancada la porta, passeu novament la targeta (la pantalla us mostrarà que teniu un aparcament en curs).
3. Quan la pantalla us confirmi que podeu recollir la bicicleta, premeu el botó "Recollir" (tornar a obrir i tancar la porta per cancel·lar l’estacionament en curs).

Un cop realitzades aquestes operacions podreu tornar a demanar un nou estacionament i se us assignarà un aparcament diferent.
Per més informació podeu consultar el manual de funcionament

A partir de quina edat està permesa la utilització del servei?

A partir de 14 anys. Els usuaris menors d'edat (mínim 14 anys), podeu fer-ho en aquesta mateixa web. Per poder-vos donar-vos d’alta al Servei Bicibox, cal registrar-se a la Web AMB-BICIBOX, un cop us heu registrat al portal, podeu accedir al formulari d’alta i registrar-vos.

Si l’alta la tramiteu per la pàgina Web, cal omplir les dades de contacte del pare, mare o tutor en el formulari d'alta, i enviar per correu electrònic a l'adreça info@bicibox.cat la següent documentació, l'autorització de menors degudament emplenada i signada,  fotocòpia dels DNI, del pare, mare o tutor/a legal que autoritza i del menor d’edat, i  fotocòpia del llibre de família (pàgina on apareix el menor d’edat i la pàgina on apareixen els pares).

Si l’alta es realitza de manera presencial, el menor haurà d'anar acompanyat del pare, la mare o tutor/a legal, l'autorització de menors degudament emplenada i signada,  fotocòpia dels DNI, del pare, mare o tutor legal que autoritza i del menor d’edat, i  fotocòpia del llibre de família (pàgina on apareix el menor d’edat i la pàgina on apareixen els pares).

Podreu descarregar-vos la còpia d’aquest document, clicant a l'enllaç autorització de menors

Els menors de 14 anys, no poden utilitzar el servei.

Com es registra una bicicleta i quines són les dades que es demanen?

Us recomanem que abans de tramitar l'alta, us assegureu que teniu totes les dades necessàries per registrar la vostra bicicleta. És obligatori omplir tots els camps amb les recomanacions que trobareu en aquest link: "Alta Bicibox".

En el cas de ser usuari del servei, si voleu registrar una bicicleta  nova, haurà d’accedir al portal Web, amb el vostre nom d’usuari i contrasenya, accedireu a la vostra àrea privada, seleccioneu l’abonament  Bicibox, al menú  trobareu  “Les meves bicicletes”,  des d’aquest apartat, podreu eliminar  el registre inicial si ho desitgeu,  i registrar la bicicleta nova.

Recordar-vos que podeu registrar un màxim de dues bicicletes.

En què consisteix el servei i com funciona?

Bicibox és una xarxa d’aparcaments segurs per bicicletes privades distribuïda pels diferents municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

El servei funciona mitjançant el registre previ dels usuaris i de les seves bicicletes (un màxim de dues bicicletes per persona). Aquest registre dóna dret, mitjançant una targeta, a estacionar gratuïtament una bicicleta en un box a qualsevol dels aparcaments de la xarxa (recordem que no està permès estacionar 2 bicicletes en un mateix box).

Podreu aparcar la vostra bicicleta quantes vegades vulgueu i en qualsevol municipi on es trobin instal·lades les estacions del Bicibox, però amb una limitació de temps d'aparcament continuat per afavorir la rotació i evitar l'abús d'aparcament.

Quant de temps puc tenir la bici estacionada sense cap càrrec addicional?

El temps màxim d'aparcament continuat (per afavorir la rotació i evitar abús d'estacionament) seran de 48 hores entre setmana i 72 hores en cap de setmana.

L’estació mostra estat ocupat i veig espais lliures, per què?

Aquests casos es donen quan l’estació ha deshabilitat aparcaments perquè requereixen manteniment o perquè es troben reservats.

Què passa si deixo la bicicleta més de 48 hores entre setmana o 72 hores en cap de setmana?

En el cas que passin més de 48 hores entre setmana o de 72 hores en cap de setmana, rebreu un càrrec segons les tarifes vigents

Com comprovar si he tancat correctament la porta?

Per comprovar el correcte tancament de la porta podeu tornar a passar la targeta (dintre dels següents 5 minuts) i la pantalla us mostrarà l’estat. Un cop us mostri l’estat de la porta, podeu prémer el botó vermell per tornar al menú principal. Es recomana realitzar aquesta comprovació cada vegada per tal de garantir el tancament de la porta, deixar la bici protegida quan es realitza l'aparcament, i evitar càrrecs per excés d'ús quan es fa la retirada.

Què passa si em deixo la porta oberta?

 

Si deixeu la porta oberta quan heu aparcat la bicicleta, l'assegurança no us cobreix. El lloguer de l'aparcament comença quan obriu la porta la primera vegada i acaba quan la tanqueu després de retirar la bicicleta. Per confirmar que l'aparcament s'ha realitzat correctament, un cop tancada la porta, ha de passar de nou la targeta pel lector amb el fi de confirmar que l'aparcament s'ha realitzat de manera correcta i evitar que la seva bicicleta quedi desprotegida. Per confirmar que la recollida s'ha realitzat correctament, un cop tancada la porta, ha de passar de nou la targeta pel lector amb el fi de confirmar i verificar que la retirada s'ha realitzat de manera correcta per evitar càrrecs per excés d'ús.

 

M'he donat de baixa per error. Què he de fer?

Una vegada s'efectua el procés de baixa, aquest és irreversible. Si voleu continuar utilitzant el servei, haureu de tornar a donar-vos d'alta i introduir de nou les vostres dades.

Com em puc donar de baixa del servei?

Inicieu sessió amb el nom d'usuari i contrasenya per accedir a la seva àrea privada. Si desitja donar de baixa l'abonament Bicibox, accedeixi a l'apartat "Dades de l'abonament" a la secció "Abonament  Bicibox" del menú i faci clic al botó "Donar-me de baixa de l'abonament Bicibox", seguidament se li demanarà que confirmi la baixa prement "SÍ". Recordi que el procés és irreversible i que si vol seguir utilitzant el servei, haurà de tornar a donar-se d'alta al servei i introduir de nou les dades.
 
Si desitja donar-se de baixa dels abonaments i del web de Bicibox, des de l'àrea interna, faci clic a sobre del nom d'usuari de la part superior dreta per accedir a les seves dades i faci clic al botó "Sol·licitar la baixa del web i dels abonaments Bicibox ". Recordeu que el procés és irreversible i que si vol seguir utilitzant el servei, haurà de tornar a registrar-se i a donar-se d'alta a l'abonament.

Què faig si no hi ha cap aparcament lliure a l’estació?

Podeu consultar les estacions més properes a través de l’APP Bicibox

Quines són les tarifes?

Actualment donar-se d’alta és gratuït. En un futur es generaran els càrrecs si s’excedeix el temps màxim permès d’aparcament, entre altres. Confirmar-vos que de moment no hi ha càrrecs, el servei és totalment gratuït. En el moment en què es passi a facturar algun servei, es comunicarà de la deguda manera. Podeu consultar les tarifes vigents.

Quan modifico les dades de la meva targeta de crèdit ho he de comunicar?

La targeta d'abonat està associada al número de la vostra targeta de crèdit, en cas que la canvieu cal que ens comuniqueu el nou número. Recordeu que si la perdeu o us la sostrauen haureu de renovar les dades. Ho podreu fer mitjançant la nostra pàgina web.

Per quin motiu han de posar les dades d’una targeta bancària si el servei és gratuït?

Tot i que actualment el servei és gratuït, en un futur, es generaran els càrrecs derivats per l’excés de temps, duplicats de targetes entre altres serveis. Aquests es carregaran automàticament en la targeta bancària que es sol·licita en el moment de realitzar la inscripció.

En el moment que es passi a facturar algun servei, es comunicarà de la deguda manera.

Quant de temps trigaré a rebre la targeta d'abonat al meu domicili?

Aproximadament uns 10 dies, rebreu també el sobre de benvinguda amb tota la informació necessària per a la utilització del servei.

Es pot estacionar simultàniament més d'una bicicleta amb la mateixa targeta?

No, únicament es pot aparcar una bicicleta per targeta d'usuari. Fins que no es retira la bicicleta aparcada el servei no permetrà realitzar un altre estacionament

Haig d’esperar un temps per poder tornar a aparcar?

Entre diferents estacions no hi ha marge de temps però per aparcar a la mateixa estació haureu d’esperar 10 minuts des de la finalització de l’estacionament anterior.
Així mateix, disposen de 5 minuts de cortesia entre aparcament i aparcament en cas que no hagin pogut realitzar l'aparcament en un box en concret.