Image Alt Text.Image Alt Text La teva bicicleta elèctrica compartida

Que és e-Bicibox?


e-Bicibox és un nou abonament del servei Bicibox que permet fer ús d’una flota pública de bicicletes elèctriques disponibles a un conjunt de mòduls d’estacionament exclusius, iguals als que s’utilitzen per a l’abonament Bicibox.

L’objectiu de l’abonament e-Bicibox és fomentar l’ús quotidià de la bicicleta, un mode de transport sostenible, per a qualsevol classe de desplaçament i per a qualsevol ciutadà. Per això, e-Bicibox ofereix bicicletes elèctriques.

L’abonament e-Bicibox dona dret a disposar, com a màxim durant un dia, d’una bicicleta elèctrica compartida, i a ocupar una plaça d’estacionament Bicibox amb aquesta bicicleta durant el trajecte.

 

Estacions e-Bicibox

Actualment hi ha 48 mòduls eBicibox tancats de 14 places i 3 mòduls eBicibox oberts de 10 places que es troben a onze municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, municipis del Baix Llobregat i del Vallès. Es localitzen preferentment als intercanviadors de transport públic, al centre urbà, a llocs de residència, a zones d’aparcament de vehicles privats.


 
+ de   200
+ de   40
+ de   10 
 

Alta a l'abonament e-Bicibox?


1. Registra't i dóna't d'alta al servei e-Bicibox

A través del formulari de registre de la web o des de l'oficina d'atenció a l'usuari, crea un nou usuari, i dóna't d'alta a l'abonament e-Bicibox (cal pagar una quota anual)

2. Rep la targeta e-Bicibox i activa-la

T'enviarem la targeta e-Bicibox, a l'adreça indicada. Quan la rebis, accedeix a l'àrea interna amb el teu usuari i contrasenya i activa-la.

3. Gaudeix de la teva bicicleta elèctrica

Quan la targeta estigui activa, pots utilitzar el servei e-Bicibox. La bicicleta elèctrica s'ha de retornar el mateix dia, abans de l'hora de tancament del servei. S'aplica una tarifa segons la durada del desplaçament.

 

Com funciona?


1. Agafar una bicicleta elèctrica compartida

Es pot agafar una bicicleta a partir de l’hora d’inici del servei.

Cal apropar la targeta RFID d’usuari al panell de control del mòdul, obrir la porta indicada i retirar la bicicleta. Un cop comprovat el bon estat de la bicicleta, es pot iniciar el desplaçament. El temps de pagament comença a comptar.

2. Estacionament durant un desplaçament

Durant un desplaçament, es pot estacionar la bicicleta elèctrica compartida en una de les més de 1.800 places Bicibox (com si fos una bicicleta particular).

Cal utilitzar la targeta de l’abonament e-Bicibox en el mòdul Bicibox. Atenció: el temps de pagament segueix comptant.

3. Tornar la bicicleta elèctrica compartida

Cal retornar la bicicleta elèctrica abans de l’hora de tancament del servei en un dels mòduls exclusius de l’abonament e-Bicibox.

Cal apropar la targeta RFID d’usuari al panell de control i estacionant correctament la bicicleta a la plaça assignada. El temps de pagament finalitza.

L’usuari està obligat a fer en tot moment un bon ús de la bicicleta elèctrica.

 

Recomanacions per a l'ús segur de la bicicleta elèctrica


Tant si utilitzes la bicicleta per als teus desplaçaments quotidians com en el teu temps lliure, fes-ne un ús responsable. Busca informació sobre les normatives municipals i sigues respectuós amb la resta d’usuaris. Aquí tens un decàleg de bones pràctiques:

  • Abans d'utilitzar la bicicleta comprova visualment si algun dels components està trencat o en mal estat i si pot afectar la teva seguretat. Si és així, pots trucar al telèfon de contacte que hi ha a la part davantera, al centre de la cistella portaequipatges, abans de retornar la bicicleta al box i agafar-ne una altra.
  • En començar la marxa, fes-ho en la posició "LOW" d'assistència elèctrica a la pedalada que figura a la pantalla, això t'ajudarà a adaptar-te millor a la bicicleta. Si ho fessis en posició "MED" o "HIGH" et podries desestabilitzar, sobretot durant els primers usos que facis de la bicicleta.
  • Amb ambient plujós o de fort vent et recomanem que moderis la velocitat. Això t’ajudarà a evitar problemes de relliscades en les frenades i estabilitzaràs la marxa.
  • Els pneumàtics de les bicicletes estan preparats per circular per asfalt o per plataformes formigonades. El Reglament en prohibeix l'ús per qualsevol altre tipus de via, com els camins de terra no pavimentats. No ho facis! Hem de vetllar per la teva seguretat.
  • Quan vagis per carrers amb molta baixada i hagis de canviar de direcció, t'aconsellem que entris a la corba en la posició "LOW" de la pantalla i que facis servir la maneta de la dreta, que correspon al fre del darrere de la bicicleta, per reduir la velocitat. No volem que tinguis cap ensurt!
  • Quan entris en una rotonda recorda que has d’anar pel carril dret.
  • La teva velocitat sempre serà superior a la dels vianants, el respecte és la base principal per a la convivència. Atenció als senyals de trànsit i als passos zebra.
  • Si el desplaçament ha estat massa llarg i la bateria d'assistència a la pedalada s'esgota, recorda que a la maneta de la dreta tens un canvi manual que t'ajudarà a arribar a l’estació e-Bicibox més propera amb certa comoditat. Consulta l'app.
  • A la nit, el risc d'accidents augmenta. Quan es faci fosc encén els llums pressionant uns segons el botó del + amb el símbol de llum. Recorda que és molt important que els vehicles que circulen més de pressa que tu et vegin.
 

e-Bicibox vol que gaudeixis de la bicicleta elèctrica, però sempre amb la màxima seguretat.


Tarifes e-Bicibox


D’acord amb l’Ordenança fiscal vigent que regula les taxes que s’apliquen al servei Bicibox, les tarifes i penalitzacions pròpies de l’abonament eBicibox són les següents:

Abonament anual

30 €

Preu pels primers 30 min d’ús o fracció

0 €

Preu per cada 30 min d’ús o fracció(a partir de 30 min i fins a 5 hores)

0,50 €

Preu per cada hora d’ús o fracció(a partir de 5 hores i fins a 10 hores)

2 €

Preu per cada hora d’ús o fracció(a partir de 10 hores i fins a 17 hores)

3 €

Penalització quan no es retorni la bicicleta dins l’horari establert

50 €

Penalització mínima en cas de pèrdua o robatori de la bicicleta

250 €

A més, el gestor del servei, amb l’aprovació de l’AMB, pot aplicar un preu a determinats serveis especials com ara l’emissió de duplicats de la targeta d’usuari en cas de pèrdua o robatori.

Veure ordenança fiscal

 

Normes d'utilització

Agafar una bicicleta elèctrica compartida d’un mòdul eBicibox és molt senzill: només cal identificar-se com a usuari registrat amb la targeta personal i obrir la porta de la plaça indicada per treure la bicicleta.

Per retornar la bicicleta elèctrica un cop fet el desplaçament cal fer el següent: identificar-se, obrir la porta assignada i estacionar correctament la bicicleta. Un cop tancada la porta, passarem la targeta pel panell de control per comprovar que el desplaçament ha finalitzat correctament.

El pagament per l’ús s’efectuarà automàticament.

Veure condicions d'ús

Autorització de menors

Per aquells menors d'edat entre 16 i 18 anys, cal omplir les dades de contacte del pare, mare o tutor en el formulari d'alta i enviar per correu electrònic l'autorització de menors degudament complimentada i signada a l'adreça info@bicibox.cat

Veure l'autorització de menors

Reglament

Pot consultar el reglament de l'abonament e-Bicibox mitjançant el següent enllaç:

Veure reglament

 

Preguntes freqüents


Si sóc usuari Bicibox, cal que em torni a donar d’alta com a usuari e-Bicibox?

Sí, si ja és usuari de l'abonament Bicibox i vol utilitzar l'abonament e-Bicibox, accedeixi a l'àrea interna del web amb el seu nom d'usuari i contrasenya i mitjançant el botó "donar-me d'alta" d'e-Bicibox, podrà accedir al formulari d'alta de l'abonament e-Bicibox

En què consisteix el servei i com funciona?

L'e-Bicibox, és el servei de bicicletes públiques compartides de la Metròpolis, distribuïda pels diferents municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Tindreu dret a una bicicleta elèctrica d’ús compartit. El servei funciona mitjançant el registre previ dels usuaris. Aquest registre dóna dret, mitjançant una targeta, a llogar una bicicleta elèctrica, d’un box a qualsevol dels aparcaments de la xarxa e-Bicibox.

Podreu llogar una bicicleta les vegades que vulgueu i en qualsevol municipi on es trobin instal·lades les estacions de l'e-Bicibox.

Quin és el termini de validesa de la quota anual?

El període de validesa, és d’un any, des del moment que tramiteu l’alta i el pagament es faci efectiu.

Com puc saber on trobar un mòdul amb una bicicleta elèctrica disponible o un mòdul amb una plaça lliure per retornar la bicicleta elèctrica?

Podeu consultar les estacions més properes i la disponibilitat de bicicletes a través de l'App Bicibox.

Puc deixar la bicicleta elèctrica estacionada al carrer durant una gestió?

No, les bicicletes del servei e-Bicibox no es poden quedar estacionades al carrer, en el cas de fer-ho, serà sota la responsabilitat de l’usuari, si deixeu la bicicleta aparcada al carrer i la roben, s’aplicaran les tarifes i penalitzacions vigents, publicades a la pàgina Web del servei.  L’abonament e-Bicibox, dóna dret a estacionar la bicicleta d’ús compartit en un mòdul Bicibox durant el vostre trajecte mentre feu les vostres gestions. Us recordem que el fet d’aparcar en una estació Bicibox, no paralitza el temps del lloguer.

*S’entén per trajecte el recorregut que es fa amb la bicicleta d’ençà que s’agafa en una estació e-Bicibox fins que es retorna a una estació e-Bicibox,  sigui la mateixa o una altra.

Puc estacionar en una estació Bicibox.

Podeu aparcar la vostra bicicleta en qualsevol dels mòduls Bicibox de manera puntual, mentre feu les vostres gestions, però el fet d’estacionar a una estació Bicibox no paralitza el temps d’ús, el trajecte amb la vostra bicicleta elèctrica compartida, finalitzarà quan la retorneu a una estació e-Bicibox.

Què passa si retorno la bicicleta fora de l’horari establert?

En el cas que la bicicleta, la retorneu després del tancament del servei, s’aplicaran les tarifes i penalitzacions, publicades a l’apartat de “Tarifes” de la pàgina Web, podeu consultar les tarifes vigents.

Què haig de fer si no trobo una plaça lliure per retornar la bicicleta en un mòdul e-Bicibox?

Podeu consultar les estacions més properes i la disponibilitat d’estacionaments a través de l’app Bicibox .

Què passa si no retorno la bicicleta elèctrica?

En el cas que la bicicleta no la retorneu, s’aplicaran les tarifes i penalitzacions, publicades a l’apartat de “Tarifes” de la pàgina Web, podeu consultar les tarifes vigents.

Què haig de fer si s’avaria la bicicleta elèctrica durant un desplaçament i no puc arribar a un mòdul e-Bicibox?

En el cas de patir una avaria durant el vostre trajecte, contacteu amb el servei d’Atenció a l’usuari, immediatament i us informarem de quin és el procediment a seguir.

Què haig de fer si no trobo/m’han robat la bicicleta elèctrica?

En el cas de patir un robatori durant el vostre trajecte, contacteu amb el servei d’Atenció a l’usuari  immediatament i us informaran de quin és el procediment a seguir.

On puc consultar els meus desplaçaments o la meva factura mensual?

Iniciant sessió amb el seu nom d’usuari i contrasenya accedirà a l'àrea interna, dins la secció de l’abonament e-Bicibox, trobareu l'apartat "Els meus pagaments" per consultar els càrrecs i mitjançant l'apartat “La meva activitat” podreu consultar els desplaçaments realitzats amb la bicicleta elèctrica.

Com em puc donar d’alta al servei e-Bicibox?

Les persones majors de 18 anys podeu fer-ho en aquesta mateixa web. Per poder-vos donar-vos d’alta al Servei e-Bicibox, cal registrar-se a la Web AMB-BICIBOX, un cop us heu registrat al portal, podeu accedir al formulari d’alta i registrar-vos, o si ho preferiu, us ajudarem a fer-ho a la nostra Oficina d'Atenció a l'Usuari, Passeig dels Ferrocarrils Catalans 144 de Cornellà de Llobregat, de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 hores.

Recordem que les altes dels menors amb edats compreses entre els 16 i els 18 anys, poden tramitar l’alta, per la pàgina Web o bé, a la nostra Oficina d'Atenció a l'Usuari.

Si l’alta, per al menor d’edat, la tramiteu per la pàgina Web, cal omplir les dades de contacte del pare, mare o tutor en el formulari d'alta, i enviar per correu electrònic a l'adreça info@bicibox.cat la següent documentació, l'autorització de menors degudament emplenada i signada,  fotocòpia dels DNI, del pare, mare o tutor legal que autoritza i del menor d’edat, i  fotocòpia del llibre de família (pàgina on apareix el menor d’edat i la pàgina on apareixen els pares).

Si l’alta, per al menor d’edat, es realitza de manera presencial, el menor haurà d'anar acompanyat del pare, la mare o tutor/a legal, l'autorització de menors degudament emplenada i signada,  fotocòpia dels DNI, del pare, mare o tutor legal que autoritza i del menor d’edat, i  fotocòpia del llibre de família (pàgina on apareix el menor d’edat i la pàgina on apareixen els pares).

Podreu descarregar-vos la còpia d’aquest document, clicant a l'enllaç (autorització menors).

En quin moment finalitza el lloguer de la bicicleta?

El lloguer de la bicicleta és vigent d’ençà que recolliu la bicicleta d’un mòdul e-Bicibox, fins que estacioneu la bicicleta en un mòdul e-Bicibox i realitzeu el correcte tancament de la porta.

Recordi que ha de comprovar que la porta queda ben tancada físicament.

Una vegada comprovi que la porta està ben tancada, recordi que ha de passar de nou la targeta pel lector amb el fi de confirmar i verificar que la devolució s'ha realitzat de manera correcta, ja que en el cas de no fer-ho i que la devolució de la bicicleta no quedi registrada correctament, es generaran càrrecs per excés d'ús.

***Recordeu que el trajecte amb la vostra bicicleta elèctrica compartida, finalitzarà quan la retorneu a una estació e-Bicibox.

Què puc fer si he perdut o m’han robat la targeta?

Accedeixi a l'àrea interna del web amb el seu nom d'usuari i contrasenya. Mitjançant l'apartat “Targeta e-Bicibox” de la secció "Abonament e-Bicibox", podrà comunicar la pèrdua o robatori de la seva targeta d’usuari.

Si comunica la pèrdua de la targeta i posteriorment la troba, pot tornar-la a activar. En el cas de comunicar el robatori de la seva targeta, aquest procés és irreversible i haurà de sol·licitar un duplicat de la seva targeta e-Bicibox.

Com puc demanar un duplicat de targeta?

Accedeixi a l'àrea interna del web amb el seu nom d'usuari i contrasenya. Mitjançant l'apartat “Targeta e-Bicibox” de la secció "Abonament e-Bicibox", premeu l’opció “Sol·licitar un duplicat de targeta”.

***Recordeu, que per poder sol·licitar un duplicat de la vostra targeta e-Bicibox, primer heu d’haver comunicat la pèrdua o robatori de la targeta anterior.

Puc utilitzar la targeta immediatament quan arribi al meu domicili?

Abans d'utilitzar la targeta cal que l'activi a través del web de Bicibox. Entrant amb el seu nom d'usuari i contrasenya a l'àrea interna podrà introduir la numeració de la targeta per activar-la.

A partir de quina edat està permesa la utilització del servei?

A partir de 16 anys. Els usuaris menors d'edat (mínim 16 anys), podeu fer-ho en aquesta mateixa web. Per poder-vos donar-vos d’alta al Servei e-Bicibox, cal registrar-se a la Web AMB-BICIBOX, un cop us heu registrat al portal, podeu accedir al formulari d’alta i registrar-vos.

Si l’alta la tramiteu per la pàgina Web, cal omplir les dades de contacte del pare, mare o tutor en el formulari d'alta, i enviar per correu electrònic a l'adreça info@bicibox.cat la següent documentació, l'autorització de menors degudament emplenada i signada,  fotocòpia dels DNI, del pare, mare o tutor/a legal que autoritza i del menor d’edat, i  fotocòpia del llibre de família (pàgina on apareix el menor d’edat i la pàgina on apareixen els pares).

Si l’alta es realitza de manera presencial, el menor haurà d'anar acompanyat del pare, la mare o tutor/a legal, l'autorització de menors degudament emplenada i signada,  fotocòpia dels DNI, del pare, mare o tutor legal que autoritza i del menor d’edat, i  fotocòpia del llibre de família (pàgina on apareix el menor d’edat i la pàgina on apareixen els pares).

Podreu descarregar-vos la còpia d’aquest document, clicant a l'enllaç (autorització menors).

Els menors de 16 anys, no poden utilitzar el servei.

Quant de temps puc utilitzar la bici sense cap càrrec addicional?

Els primers 30 minuts d’ús, d’ençà que es recull la bicicleta en un mòdul e-Bicibox són gratuïts, a partir dels primers 30 minuts de lloguer, la tarifa per ús va incrementant. Podeu consultar les tarifes vigents.

Com em puc donar de baixa del servei?

Inicieu sessió amb el nom d'usuari i contrasenya per accedir a la seva àrea privada. Si desitja donar de baixa l'abonament e-Bicibox, accedeixi a l'apartat "Dades de l'abonament" a la secció "Abonament e-Bicibox" del menú i faci clic al botó "Donar-me de baixa de l'abonament e-Bicibox", seguidament se li demanarà que confirmi la baixa prement "SÍ". Recordi que el procés és irreversible i que si vol seguir utilitzant el servei, haurà de tornar a donar-se d'alta al servei i introduir de nou les dades.
 
Si desitja donar-se de baixa dels abonaments i del web de Bicibox, des de l'àrea interna, faci clic a sobre del nom d'usuari de la part superior dreta per accedir a les seves dades i faci clic al botó "Sol·licitar la baixa del web i dels abonaments Bicibox ". Recordeu que el procés és irreversible i que si vol seguir utilitzant el servei, haurà de tornar a registrar-se i a donar-se d'alta a l'abonament.

Què puc fer si no es pot estacionar a l’aparcament assignat?

Una vegada que el sistema us ha assignat un aparcament, i aquest sigui inaccessible, necessiti manteniment o desitgeu utilitzar un altre aparcament diferent del que us ha assignat, cal que premeu el botó de cancel·lar retireu la targeta del lector i la torneu-la a passar, immediatament us assignarà un altre aparcament.

Com comprovar si he tancat correctament la porta?

Per comprovar el correcte tancament de la porta, un cop  heu comprovat que ha quedat tancada físicament, passeu la targeta pel lector i la pantalla us mostrarà l’estat. Un cop us mostri que la devolució s’ha fet correctament, premeu el botó vermell per tornar al menú principal. S’ha de realitzar aquesta comprovació cada vegada per tal de garantir el tancament de la porta, deixar la bici protegida quan es retorna a un aparcament, i evitar càrrecs per excés d'ús quan es fa la retirada.

Què passa si em deixo la porta oberta?

Si deixeu la porta oberta quan retorneu la bicicleta, el temps d’ús continuarà contant i es generaran els càrrecs corresponents. Si la bicicleta, desapareix per aquest motiu, l’usuari haurà de fer front als càrrecs per penalització, per pèrdua o robatori de la bicicleta. Podeu consultar les tarifes vigents

Quines són les tarifes?

Actualment donar-se d’alta té un cost de 30 € anuals, els primers 30 minuts d’ús, d’ençà que es recull la bicicleta en un mòdul e-Bicibox són gratuïts, a partir dels primers 30 minuts de lloguer, si la bicicleta no l’heu retornat, la tarifa per ús anirà incrementant. Podeu consultar les tarifes vigents

Quan modifico les dades de la meva targeta de crèdit ho he de comunicar?

La targeta d'abonat està associada al número de la vostra targeta de crèdit, en cas que la canvieu, per qualsevol motiu,  cal que ens comuniqueu el nou número. Recordeu que si la perdeu o us la sostrauen haureu de renovar les dades. Ho podreu fer mitjançant la nostra pàgina web.