Notícies

Notícies

Description of the blog

Augmenta el nombre d’usuaris de Bicibox a Castelldefels / 31/01/2017

Augmenta el nombre d'usuaris de Bicibox a Castelldefels

El nombre d'usuaris de Bicibox a Castelldefels ha augmentat en gran mesura al llarg de l'Últim any. Aquest servei consisteix en una xarxa pÚblica d'aparcaments segurs per a bicicletes que es distribueix pels diferents municipis de l'àrea Metropolitana de Barcelona. Castelldefels es troba dins aquest grup de ciutats que aposten per la mobilitat sostenible.

El regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Ramón Morera, afirma que estem en un temps en el que el transport en vehicle privat cada vegada serà més complicat: “Des de l'equip de govern, estem molt preocupats pel canvi climàtic i la contaminació que generen els vehicles, i en aquest sentit volem afavorir que els ciutadans de Castelldefels utilitzin més la bicicleta. El Bicibox és un servei que et permet aparcar de manera segura. Depèn d'on deixem la bici, podria desaparèixer, i en aquest sentit el servei de Bicibox et dóna la garantia absoluta de protecció de la teva bicicleta quan estàs fora del teu domicili”.

Al llarg del passat any 2016, es van registrar 65 nous usuaris, suposant, en termes relatius, un increment del 26,3%. Pel que fa al nÚmero de bicicletes estacionades, se li van sumar un total de 757, que equivalen aun increment del 13,4%. El percentatge d'ocupació global, en canvi, es va mantenir en el 13%, sense patir cap alteració.
Morera comparteix l'entusiasme per l'increment de l'Ús d'aquest servei, afirmant que “és una bona notÍcia per a tothom. Això vol dir que la gent utilitza més la bicicleta i que la guarda al Bicibox, i en relació amb això l'Ajuntament estem compromesos a ampliar-ne el servei”. A més, convida als ciutadans i ciutadanes a que “entrin a Bicibox, vegin per Internet com és de fàcil utilitzar aquest servei, i que quan vagin en bicicleta per la ciutat sempre trobaran a prop un Bicibox on podran deixar-la de forma segura”.

Seguint amb les mesures pel foment de la mobilitat sostenible a Castelldefels, el govern municipal inicia un nou projecte que suposarà l'ampliació de l'actual aparcament situat darrere l'estació, i la construcció d'un tram de carril bici que connectarà amb el carrer Joanot Martorell i la Universitat Politèncica de Catalunya. Totes aquestes accions responen als objectius del Pla de Mobilitat Sostenible i Segura, elaborat l'any 2016 en un procés de participació ciutadana.

Font:  CastelldefelsTV.org 




Comments are closed.